Voor iedereen wat te beleven in de Peel

Activiteiten

In de omgeving rond de groepsaccommodatie de Peelheide zijn volop  mogelijkheden om allerlei activiteiten te ondernemen. Op deze website vind u een aantal tips wat er in de regio aan recreatie mogelijkheden zijn. Ook in de groepsaccommodatie vind u nog veel toeristische informatie over de omgeving.

Op steenworp afstand van onze groepsaccommodatie ligt Nationaal park  “de Groote peel” hier kunt u verschillende wandelroutes volgen, de knuppeltjesbruggen zorgen ervoor dat u drogen voeten houdt. Voor de kinderen is er het Kabouterpad en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. In Horst-America bevindt zich het Peelmuseum waarin u wordt meegenomen naar het Peelleven van destijds.

Fietsen in de Peel

Rondom de vakantiewoning zijn mooie fietsroutes door de Peeldorpen , met veel natuur en bezienswaardigheden. Het knooppunt 96 van het fietsroutenetwerk ligt op 800 meter van de groepsaccommodatie. Een paar mooie routes die u vanaf onze locatie kunt starten:

Door twee oude peelreservaten

Rondom nationaal park de Groote Peel

Fietsroute Meijel-Griendtsveen en Asten

Fietsen langs de peeltroeven

In de zomer is er in de Peeldorpen Meijel en Deurne de jaarlijkse fietsvierdaagse de Peel

Fietsen kunt u huren bij fietsverhuur de peel

Wandelen in de Peel

Vanuit de groepsaccommodatie gelegen aan de rand van natuurgebied de Peel kunt u de prachtige omgeving verkennen.

Hier kunt u mooie wandelingen maken langs het Deurnes kanaal en de Helenavaart Het wandelroutenetwerk in Deurne en de Peel biedt met zijn 225km voor elk wat wils. De knooppunten worden aangegeven middels geel-groene bordjes of stickers de routes lopen deels op Limburgs grondgebied en zijn daar voorzien van rood-gele bewegwijzering.

De groepsaccommodatie ligt bij een bijzonder natuurgebied “het Molentje” en de Peelrestanten het Zinkske en de Scherliet.

Het aangelegde struinpad van de Verheven Peel gaat dwars door bloemrijke weilanden, akkers                                                                                                                                         en bossen.  In de vogelkijkhut bij “Blankersplas” kunt u diverse water- en moerasvogels spotten.

 Struinpad-verheven-peel

Voor de kinderen heeft stichtingveen-depeel.nl een leuke activiteit : zij kunnen op ontdekkingstocht in de natuur en zo kennis maken met de Peel middels leuke activiteiten. Voor meer informatie en het afhalen van een rugzak met materialen (zoals o.a. een verrekijker, kompas en schepnet) stuurt u een email naar:     hapa17@ziggo.nl of tel. 0774662268/06-43133227

Voor een wandeling op maat door het Peelgebied kunt u terecht bij het het peelvrouwke

 

 

In de directe omgeving zijn veel leuke activiteiten

  • Attractiepark Toverland, Sevenum
  • Museum:  “Techniek met een ziel” in Neerkant, Klok en Peel museum in Asten
  • Boerderij het Platteland, Veulen.
  • Golfbaan: Kapelkeshof in Grashoek
  • Forelvissen of kanotochten bij de Peelvisser in Meijel
  • Of maak een toertocht door de Peel, met een  snorfiets, bikestep, tandem, tuktuk, swingtrike of Trabant, allemaal te huur in de nabije omgeving.
  • Peelmuseum in America biedt veel informatie over de peel, turfwinning en ontginningen.

Faciliteiten

Golf

Ideaal om in groepsverband met vrienden, familie of als teamuitstapje te spelen.

Golf

Golfdomein Kapelkeshof in Grashoek is voor iedereen toegankelijk, de onervaren golfer kan na het volgen van een korte golfinstructie, zelf de baan spelen ook de geoefende golfer kan hier zijn hart ophalen. Kortom een uitdaging voor iedereen. kapelkeshof

Bikesteps, Solextocht,Tuktuktocht, Swingtrike etc.

Solextocht door de Peel.

Huur een solex en maak een toertocht door de Peel en Peeldorpjes. solexindepeel

Tuk Tuk in de Peel

Trek eropuit met deze gemotoriseerde Riksja waarin een aantal passagiers vervoerd kunnen worden en ontdek in een 3 uur durende tocht aan de hand van een routekaart de mooiste plekjes in de Peel u vertrekt vanuit Meijel. tuktukindepeel.

Swingtrike in de Peel

Stap op deze makkelijk te bedienbare elektrische driewieler en swing door de prachtige Peel. maak een toertocht langs de peelkanalen en natuurgebied de Peel.  swingtrikeindepeel

Trabant in de Peel

Maak een leerzame toertocht door de Peel in een vintage Trabant.  trabantindepeel

Een breed aanbod van sportieve of gezellige groepsactiviteiten voor elke leeftijd vind je bij limburgsuitje.nl

Boerenspellen

Leuke buiten- en binnen activiteiten voor jong en oud boerenspellen.nl 

of groepsuitjelimburg.nl   in Ospel

Vissen

Forelvissen

Houdt u van vissen? In Meijel bij de Peelvisser is er de mogelijkheid om te vissen op forel/zalmforel voor de ervaren en onervaren visser.

Eetgelegenheden

Partyservice Hans Janssen

Voor barbecue, gourmet, Happiepan of een pulled meat buffet.

Kunt u terecht bij  Partyservice Hans Janssen

 

Restaurants
 De Heere van Meijel
De Stoep in Meijel
Goejje- Grand cafe Meijel                                                                                                                                                                            In d’ouwe Peel-Helenaveen

restaurant de Meiden

de Turfhoeve in Sevenum
ABC Restaurant Sevenum

Pizzeria`s

Egem Meijel

Fritures
Kom uns an –Neerkant
`t Pelmke-Meijel

Friture Bij jan-Meijel

Plaza- Beringe (ook bezorging)

Chinees
Chinees-Indisch restaurant Lotus-Meijel

 

Pretpark/speeltuin/zwemmen

Attractiepark Toverland

Ligt op nog geen 10 kilometer van de groepsaccommodatie de Peelheide Dit  deels overdekte attractiepark belooft een magisch dagje uit voor jong en oud met meer dan 30 attracties en shows.

Boerderij `t Platteland

Kinderboerderij, speeltuin, pannenkoekhuis in Veulen ligt op 20 min. rijden van de Peelheide.

Speuldries

Leuke speeltuin in Deurne met 20 speeltoestellen  een grote zandbak  met een oude waterpomp voor de nodige waterpret.

Adventure Paradise

In Sevenum, op 13 km afstand is geschikt voor een dagje Paintball met bijvoorbeeld vrienden  of  bijvoorbeeld buggy rijden.

Klimbos Fun Forest in Tegelen

Is een klimbos vol avonturen met ongeveer 120 klimonderdelen en 8 verschillende parkoersen die zich op 4 tot 15 meter hoogt bevinden tussen de bomen.

E-village

Dit game centrum ligt in Roggel op 20 min. rijden van onze groepsaccommodatie , met meer dan 80 games is voor elk wat wils. Je hoeft geen computer-nerd te zijn om deze games te kunnen spelen.

Zwemmen

Recreatiegebied Berkendonk in Helmond

Een openbaar recreatiegebied aan de oostkant van Helmond dat gratis toegankelijk voor te zwemmen en zonnebaden. Er zijn toilet- en douchegebouwen, horeca en speeltoestellen

Musea-bezienswaardigheden

Techniek met een ziel is een museum in Neerkant met een verzameling techniek vanaf 1900 tot heden met een vleugje nostalgie.

Het Toon Kortooms park bevindt zich in Deurne vlakbij Griendtsveen  en is geweid aan het leven en werk van de streekschrijver toon Kortooms, er is ook een blotevoeten pad en theetuin.

Het Peelmuseum in America is open van april tot en met oktober en biedt veel informatie over de Peel, tufwinning en de ontginningen. In de Kamphut wordt u meegenomen naar het Peelleven van destijds. Op het buitenterrein kunt u een kijkje nemen in de plaggenhutten.

Eynderhoof In dit Limburgs openluchtmuseum in Nederweert-Eind gaat u ook terug in de tijd in een peeldorp anno 1900. Hier worden veel activiteiten georganiseerd voor kinderen, gezinnen, senioren en ook heel geschikt als groepsuitje.

Klok en Peelmuseum  Twee musea onder een dak het klokkenmuseum waar je zelf klokken mag luiden of op het carillon kunt spelen, daarna kun je nog rondlopen in het Natuurhistorisch museum De Peel, rondom het museum zijn prachtige tuinen aangelegd .

Koe en Meer hier kunt u tijdens een excursie zien wat er op een melkveebedrijf gebeurt ook voor de kinderen heel leerzame ochtend of middag waarbij ze ook mogen helpen. koe-en-meer

Schilderen

Op steenworpafstand van de groepsaccommodatie bevind zich het schildersatelier van Catharina Driessen zij geeft met regelmaat workshops met diverse thema’s. Voor groepen vanaf 4 personen.

Voor informatie en mogelijkheden kunt u contact met haar opnemen. www.cathdriessen.nl

Een van de mogelijkheden is om een workshop schilderen met lunch, gecombineerd met een rondleiding in het Neerkant’s museum Techniek met ’n ziel.

Workshops mogelijkheden:
Verrassend schilderen, educatieve workshop en met een mooi werk naar huis. Papier maché koetjes beschilderen, voor alle leeftijden. Samen een schilderij schilderen, gecombineerd met koetjes beschilderen. Dag schilderen naar eigen idee onder deskundige begeleiding.

Opgave of meer informatie via: info@cathdriessen.nl of 077-4663102 / 06-23187860

Groepsaccommodatie

Welkom bij onze landelijk gelegen groepsaccommodatie gelegen op de grens van Brabant en Limburg. Ideaal voor een gezellig weekend met familie of vriendengroep, geschikt voor 24 personen. De sfeervolle vakantiewoning ligt in zuidoost Brabant in het Peeldorpje Neerkant en is van alle gemakken voorzien, vrij gelegen en veel privacy.

  • tot 24
  • 5

Omgeving

De groepsaccommodatie ligt op een mooie locatie in zuidoost Brabant tussen de Groote Peel en Deurnese peel. Een uniek veengebied met prachtige vennen en hoogveenrestanten.

Informatie

Volop genieten van de natuur, rust en ruimte.

Welkom bij de Peelheide.

Onze landelijk gelegen groepsaccommodatie ligt op de grens van Brabant en Limburg.

Ideaal voor een gezellig weekend met  familie of vriendengroep, geschikt voor 24 personen.

De sfeervolle vakantiewoning in het Peeldorp Neerkant is pas gerenoveerd en van alle gemakken voorzien, vrij gelegen en veel privacy.