Natuurlijk genieten

Omgeving Peelheide

Natuurlijk genieten

Geschiedenis van de Peelheide

Laat je verrassen door de rust en ruimte, de vogelrijkdom en schilderachtige kanaaltjes. De groepsaccommodatie ligt tussen de Deurnese Peel en de Groote Peel. Een uniek veengebied met prachtige vennen en hoogveen restanten. De Peel bezongen door Rowwen Heze en beschreven door Toon Kortooms ,vroeger woest en onherbergzaam. Nu aantrekkelijk en uitnodigend.De groepsaccommodatie Peelheide bevindt zich aan de Vuurlinie in Neerkant Deze weg(toen nog een zandweg op de heide) kreeg in begin jaren vijftig de naam Vuurlinie als herinnering aan de zware gevechten die hier in 1944 plaatsvonden tussen de geallieerde en Duitse troepen. Op een afstand van 800 meter bevindt zich een driesprong van kanalen op de grens van Brabant en Limburg in 2016  uitgeroepen tot het mooiste plekje van gemeente Peel en Maas. Gebroederlijk lopen er 2 kanalen over een lengte van 4 kilometer naast elkaar. de tussenliggende afstand is slechts twintig meter.Ter hoogte van de Brabantse grens verlaat de Helenavaart met een haakse bocht het kanaal van Deurne en stroomt langs de provinciegrens naar de voormalige veenkolonies Helenaveen en Griendtsveen.  De kanalen zijn oorspronkelijk gegraven voor de afwatering van het oorspronkelijke hoogveen en afvoer van turf .De eeuwenoude hoogveenmoerasnatuur van een aantal peelrestanten flankeert de kanalen: Scherliet, Zinkske . De rare knik in de Helenavaart was bedoelt om Limburgers te beletten om `s nachts stiekem turf te gaan steken op het Brabantse grondgebied. Tussen het kanaal en de Vuurlinie bevinden zich natte, bloemrijke weilanden natuurgebied genaamd “het Molentje”. Dit is het hoogst gelegen vogelweidegebied van Nederland. Een deel van de weilanden is afgegraven waardoor er een vogelrijke vogelplas is ontstaan.

Ideale fietroutes

Nu is het is een ideaal startpunt voor fiets- en wandelroutes langs de oude veenkanalen met fietsbruggetjes. Ontdek de Brabantse en Limburgse Peel. Een struinpad dwars door de weilanden, moerasgronden, bossen en velden met een vogelkijkhut ligt op 800meter van de accommodatie. De groepsaccommodatie ligt op fietsafstand van de Peeldorpen Meijel(2km) en Helenaveen(4km)Hier bevinden zich diverse winkels en restaurants en een ijssalon. De plaatsen Deurne, Asten en Helden liggen op ongeveer 10 à 15km. van de vakantiewoning. Neerkant ligt tussen de steden Venlo(20km), Eindhoven(30km) en Roermond(25km)

Groepsaccommodatie

Welkom bij onze landelijk gelegen groepsaccommodatie gelegen op de grens van Brabant en Limburg. Ideaal voor een gezellig weekend met familie of vriendengroep, geschikt voor 24 personen. De sfeervolle vakantiewoning ligt in zuidoost Brabant in het Peeldorpje Neerkant en is van alle gemakken voorzien, vrij gelegen en veel privacy.

  • tot 24
  • 5

Activiteiten

De groepsaccommodatie is een ideale uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in de directe omgeving. Maar natuurlijk kunt u ook rustig op de groepsaccommodatie verblijven hier zijn diverse binnen en buitenspelen aanwezig.

Informatie

Volop genieten van de natuur, rust en ruimte.

Welkom bij de Peelheide.

Onze landelijk gelegen groepsaccommodatie ligt op de grens van Brabant en Limburg.

Ideaal voor een gezellig weekend met  familie of vriendengroep, geschikt voor 24 personen.

De sfeervolle vakantiewoning in het Peeldorp Neerkant is pas gerenoveerd en van alle gemakken voorzien, vrij gelegen en veel privacy.